Съобщения

          Уважаеми родители,

          В изпълнение на т.8.13. от Системата за прием на ученици в първи клас в общинските училища на територията на Столична община /В случаите, когато броят на кандидатстващите деца, отговарящи на еднакви условия, е по-голям от броя на свободните места, се прилага процедура на случайно избрани входящи номера на тези деца/, на 27.05.2019г. (понеделник) от 10:00 ч. в 121 СУ ще се проведе заседание на Обществения съвет към 121 СУ, на което ще се проведе жребий в трета група.
Ако желаете може да присъствате на процедурата.
21.05.2019г.
Директор:
Галина ТеневаУважаеми ученици, родители, приятели,

Заповядайте на 19.04.2019г./петък/ от 11.30ч. в двора на 121 СУ "Георги Измирлиев", за да направим заедно нашето училище по-приятно място за обучение, отдих и игри.УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

На 27.03.2019г./сряда/ от 18.00ч. ще се проведе родителска среща по паралелки за всички ученици от 121 СУ "Георги Измирлиев".

              << Разпределение по стаи >>УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ НА ЧЕТВЪРТОКЛАСНИЦИ,

На 29 май 2019г./сряда/ от 17.30ч. ще се проведе родителска среща за учениците от четвърти клас. На срещата ще бъдат анализирани резултатите от Национално външно оценяване 4 клас и прием в 5 клас за учебната 2019/2020 година в 121 СУ "Георги Измирлиев".

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ НА СЕДМОКЛАСНИЦИ,

На 29 май 2019г./сряда/ от 18.30ч. ще се проведе родителска среща за учениците от седми клас. На срещата ще бъдат засегнати въпроси относно предстоящото Външно оценяване в 7-ми клас, кандидатстване след завършено основно образование и прием в 8 клас за учебната 2019/2020 година в 121 СУ "Георги Измирлиев".Заседание на
Обществения съвет
ПОКАНА за участие в заседание на Обществения съвет към 121 СУ на 28 февруари 2019г. от 18.00ч.
                 УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,
                 УВАЖАЕМИ УЧЕНИЦИ,

         Учебните занятия след ваканцията започват на 06.02.2019г./сряда/.
         В сряда учениците ще учат с програмата за първи учебен срок.

                         ЗДРАВА И ВЕСЕЛА ВАКАНЦИЯ!

Учениците от Ученическия съвет, учителите от Педагогическия съвет и родителите от Обществения съвет на 121 СУ избраха симпатично таралежче да е символ на 121 СУ. Те намериха в логото много, и само положителна символика:
Слънцето, символ на живот, сила, енергия, яснота, жизненост, мощ, същност...
Книгата, символ на знанието и мъдростта, на учението, интелигентността, способността на човека да общува, пътуването, истората на хората, на човечеството, на въображението...
Таралежът, смята се, че е най-старото животно на света, а оттам и най-мъдрото и умноното. Символ на защитеността, откритостта, дружелюбието и радостта. Мит разказва, че със своите бодлички той промушил тъмнината и я победил. Според легенди таралежът е толкова мъдър, че дори Бог, когато създавал Земята, се вслушвал в съветите му.
Малко известен факт е, че част от емблематичния за българското кино филм "Войната на таралежите" е сниман в 121 СУ.


През 2019 година всяко дете и ученик в 121 СУ ще има индивидуално шкафче.
Ученичешките шкафчета бяха закупени със средства по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул „Осигуряване на ученически шкафчета” и с любезното съдействие на родители на ученици от 5а и 5б клас.                      За най-малките...                                         За по-големите...                                          И за най-големите ученици:На 18.12.2018г. в 1в клас се проведе урок по кариерно ориентиране "Какъв да стана". Урока бе подготвен от родител на ученик от класа. Провокирани от гост-лектора и от своя учител госпожа Владимирова малките ученици демонстрираха завидни знания в разнообразието от професии.На 19.12.2018г. учениците с помоща на техните родители организираха и проведоха Коледен базар'2018.
Със събраните средства ще бъде направен велопаркинг в двора на училището.

В началото на декември учениците от 3б клас в открит урок по безопастност на движението обясниха на своите по-малки съученици от 1-ви клас значението на най-важните пътни знаци и позициите на реголировчика. Научиха ги да пресичат правилно и да разбират какво им "казва" светофара. А в края на урока поздраавиха всички присъстващи с песничката "На улицата щом си".
Среща на Ученическия съвет към 121 СУ "Георги Измирлиев"
На свое заседание Ученическият съвет на 121 СУ „Георги Измириев“:
         1. Прие доклада на директора за изминалия период/април-ноември 2018г./ от предходното до настоящото заседание на Ученически съвет.
         2. съгласува лого за своето училище, което ще бъде щамповано върху белите им тениски- задължителен елемент от екипа за часовете по физическо възпитание и спорт.
         3. Членовете на Съвета обсъдиха случки от ученическия живот. Набелязаха действия за бъдещи събития.
         4. Предложиха на госпожа Тенева предприемане на действи за подобряване на ученическия живот в училището.
         5. Решиха да организират коледен базар и със събраните от него средства да се създаде велопаркинг за учениците от 121 СУ.Заседание на Обществения съвет
ПОКАНА за участие в заседание на Обществения съвет към 121 СУ на 8 ноември 2018г. от 18.00ч.


          Уважаеми родители,

          В изпълнение на т.8.13. от Системата за прием на ученици в първи клас в общинските училища на територията на Столична община /В случаите, когато броят на кандидатстващите деца, отговарящи на еднакви условия, е по-голям от броя на свободните места, се прилага процедура на случайно избрани входящи номера на тези деца/, на 01.06.2018г. (петък ) от 13:00 ч. в 121 СУ ще се проведе заседание на Обществения съвет към 121 СУ, на което ще се проведе жребият.
Ако желаете може да присъствате на процедурата.
28.05.2018г.
Директор:
Галина Тенева
121 СУ тържествено отбеляза Денят на Светите братя Кирил и Методий и се включи в инициативата "Розите на България".

В 121 СУ се проведе първият шахматен турнир "Столичен дебют".
Министър Красимир Вълчев символично даде началото на турнира.
Нашето желание е повече деца да се научат да играят шах. Той е спорт и игра, която възпитава и едновременно развива дисциплина и креативност, търпимост, концентрация и пространствено мислене. С тези думи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев откри първия шахматен турнир за деца и ученици "Столичен дебют" в 121 средно училище "Георги Измирлиев".

Публикации в медиите:

Информационна агенция ФОКУС
Днес.бг
Монитор
Новини 24/7
24 часа
Агенция ФОКУС
Анита Ботева от 6б клас на 121 СУ „Георги Измирлиев“ зае престижното второ място на „STEM Discovery Week Burgas 2018“.


Анита Ботева от 6б клас на 121 СУ „Георги Измирлиев“, заедно със своя учител по информационни технологии Елисавета Стефанова взеха участие в заключителния кръг на „STEM Discovery Week Burgas 2018“. Анита представи свой комикс и комикс на своята съученичка Виктория Тоофик. Ани зае престижното второ място в конкурса за компютърна рисунка и колож. На госпожа Елисавета Стефанова бе присъдена специалната награда на Съюза на математиците в България за творческа работа с учениците.Заседание на Обществения съвет
ПОКАНА

за участие в заседание на Обществения съвет към 121 СУ,
което ще се проведе на 10 май 2018 г. от 18 ч. в 121 СУ

Уважаеми членове на Обществения съвет към 121 СУ,
Въз основа на чл. 18, ал. 2, т. 2 от Правилника за създаването, устройството и дейността на обществените съвети към детските градини и училищата Ви каня да участвате в заседание на Обществения съвет към 121 СУ, което ще се проведе на 10 май 2018г. от 18ч. в 121 СУ.
Моля да ми потвърдите по имейл участието си в посоченото заседание в срок до 7 май 2018 г. съгласно чл. 21, ал. 1 от Правилника за създаването, устройството и дейността на обществените съвети към детските градини и училищата.

Искрено Ваша,
К. Йочева,
Председател на Обществения съвет към 121 СУ
2.5.2018 г.Отново повод за гордост.


Ученици на нашето училище участваха в националния конкурс за детска рисунка "Открий България", организиран от Националния дворец на децата. Всички участници от нашето училище се представиха блестящо, а ученичката Яна Мирчева от 7б клас получи златен медал в област "Рисунка на архитектурен обект" със своята картина "Мостът в Трявна". Пожелаваме ви още много успехи и покоряване на нови върхове по пътя на знанието и изкуството.Патронен празник на
121 СУ "Георги Измирлиев
20 април 2018г.


Отново повод за гордост!

121 СУ се гордее с постиженията на своите учениците от начален етап за класирането им за участие в Национално финално състезание към СБНУ 2018 година! 24 ученици от нашето училище- сред първите в България! Гордеем се с вашето блестящо предтавяне!Изложба "ПЪСТРОТЕКА"

На 12.04.2018г група за извънкласни дейности по интереси „Творческа работилница– Многоцветно“,направи своята годишна изложба под наслов „ Пъстротека „ . От стената грееха с багрите си чудни птици , животински образи ,графични портрети, а образи от папие-маше: динозаври, дънни риби ,русалки ,птици, правеха компания на красиво изработени стъклени чинии в техниката на декупажа. Изложбата бе уважена и от директорката на училището , госпожа Галина Тенева, с която децата си направиха снимки за спомен от събитието.
Виж творби от изложбата...Родителска среща за 5 - 12 клас на 25 април 2018г. /сряда/

Уважаеми родители на ученици от прогимназиален и гимназиален етап,

Уведомяваме ви, че на 25.04.2018г./сряда/ от 18.00ч. ще се проведе родителска среща със следния дневен ред:
1. Обсъждане на успеха и дисциплината;
2. Информация, относно предстоящо провеждане на Национално външно оценяване и Държавни зрелостни изпити;
3. Разни.Среща на Ученическия съвет към 121 СУ "Георги Измирлиев" на 24 април 2018г. /вторник/

На 24 април 2018г. в учителската стая на прогимназиален и гимназиялен етап ще се проведе среща на учениците членове на Ученическия съвет към 121 СУ "Георги Измирлиев". Представители на всеки клас ще разговарят с директора на училището. Ще споделят свои проблени и ще представят свои идеи. Ще се обсъждат въпроси вълнуващи ученическата общност. Ще бъдат набелязани действия за реализиране на приетите решения на Съвета.Родителска среща за класовете от начален етап:
На 17 май 2018г./четвъртък/ ще се проведе росителска среща за подготвителна група и 1 - 4 клас.


На 17 май 2018г. /четвъртък/ от 18.00ч. ще се проведе родителска среща за класовете от Начален етап/подготвителна група, 1-4 клас/ със следния дневен ред:
1. Обсъждане на успеха и дисциплината;
2. Резултати от Национално външно оценяване/за 4 клас/;
3. Предстоящи дейности свързани с приключване на текущата и подготовка за следващата учебна година.
4. Разни.Родителска среща за 4 клас
Уважаеми родители на четвъртокласници,

Уведомяваме ви, че на 18.04.2018г. от 18.00ч. ще се проведе родителска среща със следния дневен ред:
1. Обсъждане на успеха и дисциплината на класа;
2. Информация, относно провеждане на Национално външно оценяване 4 клас;
3. Прием в 5 клас за учебната 2018/2019 година в 121 СУ "Георги Измирлиев".Да почистим НАШЕТО УЧИЛИЩЕ!
Уважаеми ученици, родители, приятели,

Заповядайте на 18.04.2018г. от 11.00ч. в двора на 121 СУ "Георги Измирлиев", за да направим заедно нашето училище по-приятно място за обучение, отдих и весели игри.Ден на отворени врати
121 СУ кани своите бъдещи ученици в ПЪРВИ клас и техните родители на Ден на отворени врати на 20.04.2018г. от 08.00 до 14.00ч., със следните дейности:

от 10.00 до 10.30ч. ще се проведе открит урок с децата от ПГ на тема "Вълшебна приказка" с учител Дoротея Балабанова
от 08.50 до 09.30ч. ще се проведе открит урок по матматика в 4а клас на тема "Геометрични фигури" по системата "един компютър-много мишки/Енвижън" с учител Румяна Куманова
от 09.50 до 10.30ч. ще се проведе открит урок по български език и литература в 4б клас на тема "Мурджо и таралежко" с учител Гергана Недева
от 10.40 до 11.20ч. ще се проведе открит урок по човекът и природата в 4в клас на тема "Здравословно хранене" с учител Надежда Величкова
от 11.30ч-тържество по повод патронния празник на 121 СУ "Георги Измирлиев"
от 13.00ч.-спортен празник.На 12.04.2018г. бе осъществена среща между Ръководството на 121 СУ, инж. Николай Терзиев- кмет на район „Триадица“, господин Димитър Главчев- народен представител от район „Триадица“, госпожа Радка Близнакова- началник хуманитарни дейности район „Триадица“ и Инициативен комитет от родители на бъдещи първокласници на 121 СУ „Георги Измирлиев“

Бяха обсъдени начините и сроковете за ремонта на сградата и обновяване на училищния двор. Коментирана беше и темата за учебната програма и желанията на родители за включване на допълнителни езици. Заедно с родители и граждани беше коментирано къде да се изгради наново оградата и да се пребоядиса сградата, където учат първолаците. Има планове за обновяване на спортните съоръжения в двора на училището. Ремонтът на покрива ще се състои в най-кратки срокове, обеща директорът г-жа Тенева. Тя запозна родителите с предстоящото почистване на двора на училището на 18 април /сряда/ от 11,00 часа, където децата ще се включат активно. На срещата беше обсъден и тежкия инцидент в училищния двор, при който пострада дете, нахапано от куче и евентуалните мерки, които биха могли да бъдат взети за предотвратяване на подобни инциденти. Родители поставиха въпроса дали не би могло да има охрана и в събота и неделя, както и в празничните дни, както и да няма достъп до двора на училището. Директорът обясни, че охраната на училището е целодневна, от сутринта до вечерта, но не е много удачно да се заключва двора, защото в района няма много детски площадки и децата няма къде да играят. Депутатът Димитър Главчев и кметът инж. Терзиев се ангажираха да подпомагат училището с каквото е необходимо, тъй като това е едно от най-старите и най-добри училища в район „Триадица“.
Отново повод за гордост!

121 СУ се гордее със своя ученик Борил Бойков Митев от I-ви а клас, който се представи блестящо на Осемнадесети софийски математически турнир и заслужено спечели ЗЛАТЕН МЕДАЛ.